Kétsoprony Község Önkormányzatának hivatalos weboldala

Sajtóközlemény

Kezdőlapbanner-kép2222

Sajtóközlemény

Kapcsolat

Galéria
KEOP-5.7.0/15-2015-0236
2015.| 11. | 23.

KÉTSOPRONY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA

SAJTÓKÖZLEMÉNY
EURÓPAI UNIÓS TÁMOGATÁSSAL VALÓSULT MEG KÉTSOPRONY KÖZÉPÜLETEINEK ENERGETIKAI KORSZERŰSÍTÉSE

A Környezet és Energia Operatív Program keretében, az Európai Unió Kohéziós Alapjának 68 millió forintos támogatásával a napokban fejeződött be Kétsopronyban az orvosi rendelő, a községháza, a fogászati rendelő és a két idősek klubja épületeinek nyílászárócseréje, valamint homlokzati hőszigetelése.

A felújításra azért volt szükség, mert a Dózsa György utcai orvosi rendelő fa szerkezetű nyílászárói, a községháza és a fogorvosi rendelő nyílászárói, valamint hőszigetelése, illetve az Ady utcában és a Dózsa György utcában található idősek klubja épületének hőszigetelése nem felelt meg a mai hőtechnikai követelményeknek és az egyre szigorodó energiahatékonysági elvárásoknak. A középületeket egész évben használják, így tehát a hatékony működtethetőség egyik fontos elvárása a korszerűség és az energiatakarékosság.

Az előzetes műszaki állapotfelmérés igazolta, hogy a korszerűsítéssel jelentős energia-megtakarítás érhető el. A középületek mindegyike tetőtérbeépítés nélküli, alápincézetlen, ráadásul az orvosi rendelő hőszigetelt üvegezését leszámítva az épületszerkezetekről hiányzott a hőszigetelés. Az elöregedett fa szerkezetű nyílászárók miatt a hőveszteség is jelentős volt. A beruházás legfőbb célja az épületek hőveszteségének csökkentése, továbbá a szigetelés korszerűsítése, élettartamának növelése. Az előzetes energetikai számítások igazolták, hogy a korszerűsítésnek köszönhetően csökkenthető a fűtéshez felhasznált földgáz mennyisége és ezzel együtt az üvegházhatású gázok kibocsátása. A klímavédelem mellett az üzemeltetési megtakarítások is jelentősek, javul az épület komfortossága és esztétikai megjelenése.

A projekt megvalósítása során figyelembe vették a középületek kihasználtságát és az időjárásból adódó tartalékidőket is. A beruházás rövid idő alatt, 2015. szeptember-november folyamán megvalósult, műszaki átadása november 30-án megtörtént.

A Kétsoprony község középületeinek energetikai korszerűsítése megnevezésű projektet az Európai Unió Kohéziós Alapja 68 850 993 forinttal támogatta.

lábléc

Kétsoprony webkamera

Megtekintés élőben
WebKamera

Kétsoprony község középületeinek energetikai korszerűsítése

Kétsoprony települési környezetvédelmi infrastruktúrájának fejlesztése

Időjárás előrejelzés

Jórészt felhős
Szerda 11/28 10%
Túlnyomóan felhős. A legalacsonyabb hőmérséklet -2°C.
Borús
Holnap 11/29 10%
High 2° / Low -4°
Felhős. A legmagasabb hőmérséklet 2°C. Szélerősség DK 10 és 15 km/h közötti.
Derült
Péntek 11/30 0%
High 1° / Low -7°
Túlnyomóan derült. A legmagasabb hőmérséklet 0°C. Szelek DK és változékony.