Kétsoprony Község Önkormányzatának hivatalos weboldala

Sajtóközlemény

Kezdőlapbanner-kép2222

Sajtóközlemény

Kapcsolat

Galéria
KEOP-5.7.0/15-2015-0236
2015.| 11. | 23.

KÉTSOPRONY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA

SAJTÓKÖZLEMÉNY
EURÓPAI UNIÓS TÁMOGATÁSSAL VALÓSULT MEG KÉTSOPRONY KÖZÉPÜLETEINEK ENERGETIKAI KORSZERŰSÍTÉSE

A Környezet és Energia Operatív Program keretében, az Európai Unió Kohéziós Alapjának 68 millió forintos támogatásával a napokban fejeződött be Kétsopronyban az orvosi rendelő, a községháza, a fogászati rendelő és a két idősek klubja épületeinek nyílászárócseréje, valamint homlokzati hőszigetelése.

A felújításra azért volt szükség, mert a Dózsa György utcai orvosi rendelő fa szerkezetű nyílászárói, a községháza és a fogorvosi rendelő nyílászárói, valamint hőszigetelése, illetve az Ady utcában és a Dózsa György utcában található idősek klubja épületének hőszigetelése nem felelt meg a mai hőtechnikai követelményeknek és az egyre szigorodó energiahatékonysági elvárásoknak. A középületeket egész évben használják, így tehát a hatékony működtethetőség egyik fontos elvárása a korszerűség és az energiatakarékosság.

Az előzetes műszaki állapotfelmérés igazolta, hogy a korszerűsítéssel jelentős energia-megtakarítás érhető el. A középületek mindegyike tetőtérbeépítés nélküli, alápincézetlen, ráadásul az orvosi rendelő hőszigetelt üvegezését leszámítva az épületszerkezetekről hiányzott a hőszigetelés. Az elöregedett fa szerkezetű nyílászárók miatt a hőveszteség is jelentős volt. A beruházás legfőbb célja az épületek hőveszteségének csökkentése, továbbá a szigetelés korszerűsítése, élettartamának növelése. Az előzetes energetikai számítások igazolták, hogy a korszerűsítésnek köszönhetően csökkenthető a fűtéshez felhasznált földgáz mennyisége és ezzel együtt az üvegházhatású gázok kibocsátása. A klímavédelem mellett az üzemeltetési megtakarítások is jelentősek, javul az épület komfortossága és esztétikai megjelenése.

A projekt megvalósítása során figyelembe vették a középületek kihasználtságát és az időjárásból adódó tartalékidőket is. A beruházás rövid idő alatt, 2015. szeptember-november folyamán megvalósult, műszaki átadása november 30-án megtörtént.

A Kétsoprony község középületeinek energetikai korszerűsítése megnevezésű projektet az Európai Unió Kohéziós Alapja 68 850 993 forinttal támogatta.

lábléc

Elektronikus ügyintézés

Kétsoprony Község Önkormányzata ASP központhoz való csatlakozása

”Kerüljön kevesebbe a kultúra” A kétsopronyi Művelődési Ház energia racionalizálása

Kétsoprony község középületeinek energetikai korszerűsítése

Kétsoprony települési környezetvédelmi infrastruktúrájának fejlesztése