Kétsoprony Község Önkormányzata

TOP-5.3.1-16-BS1-2017-00011 – A helyi identitás és kohézió erősítése Csorvás, Gerendás, Kétsoprony és Kondoros települések lakói számára

Négy település együtt a közös értékekért és a kohézió erősítéséért

 

2023/06/30


Összefoglaló:

 TOP-5.3.1-16-BS1-2017-00011 azonosító számú, „A helyi identitás és kohézió erősítése Csorvás, Gerendás, Kétsoprony és Kondoros települések lakói számára” c. pályázat az Irányító Hatóság döntése értelmében 100%-os intenzitású vissza nem térítendő támogatást nyert. 

A projekt európai uniós támogatás segítségével, a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg. A projekt egyik átfogó célja a közösségfejlesztési folyamatok kezdeményezése és megvalósítása, melynek meghatározása a közösségek részvételével.

Konzorcium vezető: Csorvás Város Önkormányzata

Konzorciumi partnerek: Gerendás Község Önkormányzata, Kétsoprony Község Önkormányzata, Kondoros Város Önkormányzata

A projekt átfogó célja volt Csorvás, Gerendás, Kétsoprony, Kondoros településeken élő lakosság közösségi kezdeményező- és cselekvőképességének fejlesztése a célterületen. Elérni kívánt cél volt továbbá az elmúlt évekre jellemző lakosságszám növekedés pozitív befolyásolása oly módon, hogy a lakosság a projektnek köszönhetően felismerje a közösség, mint összekovácsoló erő fontosságát, megértsék, hogy egyén szintjén a közösségi életben való részvétel a saját életminőség javítását, az önmagunkért való felelősségvállalást is jelenti.

A projekt részcéljai szorosan illeszkedtek a pályázati felhíváshoz, ugyanakkor támogatta a települések stratégiai fejlesztési elképzeléseit, melyek fontos fejlesztési pillére a népességmegtartó képesség erősítése a helyi identitástudatra, értékteremtésre és életminőség javítására alapozva. A települések számára kitűzött cél az volt, hogy a helyi lakosság egymásra utaltságának felismerésén és a helyi problémakezelés módszereinek kialakításán keresztül olyan közösség jöjjön létre, ahol az itt élők ne csak lakóhelyüknek, hanem otthonuknak is tekintsék településüket.

A projekt sikeres volt, a konzorcium mind a négy településének lakossága pozitívan nyilatkozott, illetve sokkal jobban megismerte saját települését és a konzorciumi településeket. Megvalósultak a lakosság és a különféle szervezetek együttműködését dinamizáló és fenntartó közösségi akciók, tevékenységek, események, programok, folyamatok.

 

A kedvezményezett neve: Csorvás Város Önkormányzata

A projekt címe: A helyi identitás és kohézió erősítése Csorvás, Gerendás, Kétsoprony és Kondoros települések lakói számára

A projekt azonosító száma: TOP-5.3.1-16-BS1-2017-00011

A projekt fizikai befejezésének dátuma: 2023.06.30

A támogatás összege: 20 372 819.- HUF

A támogatás 100 % intenzitású, vissza nem téritendő támogatás

 

A projekt európai uniós támogatás segítségével, a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg.

További információ kérhető:

Csorvás: 66/258-001 e-mail: pmh@csorvas.hu

Gerendás:

Kétsoprony: 06-66/ 246-016; email: jegyzo@kktv.hu

Kondoros:

 

Kétsoprony webkamera

Megtekintés élőben
WebKamera

Humán szolgáltatások fejlesztése a Békéscsabai járásban

Kétsoprony község középületeinek energetikai korszerűsítése

Kétsoprony települési környezetvédelmi infrastruktúrájának fejlesztése

Időjárás előrejelzés

Jórészt felhős
Szerda 11/28 10%
Túlnyomóan felhős. A legalacsonyabb hőmérséklet -2°C.
Borús
Holnap 11/29 10%
High 2° / Low -4°
Felhős. A legmagasabb hőmérséklet 2°C. Szélerősség DK 10 és 15 km/h közötti.
Derült
Péntek 11/30 0%
High 1° / Low -7°
Túlnyomóan derült. A legmagasabb hőmérséklet 0°C. Szelek DK és változékony.